Takketale til konfirmation

by Kristoffer
takketale

Dette indlæg er primært rettet mod konfirmanden. Det er altid god stil og kotume at konfirmanden holder en takketale til slut på aftenen, for at vise sin taknemmelighed for at gæsterne er kommet, for gaverne, og især til sine forældre, som tak for forberedelserne til konfirmationen.

Takketalen er ofte en stor ting for konfirmanden, da det ofte er den første “rigtige” tale, som han eller hun holder i sit liv. Der er dog ingen grund til at være bekymret – det skal nok gå, og alle gæsterne plejer at være støttende og synes generelt bare at det er sejt, at konfirmanden stiller sig op og holder en kort tale. For der er nemlig ingen, der har sagt, at konfirmanden behøver at holde en lang tale af flere minutters varighed. Det behøves slet ikke, og det kan som sådan også blot være fint, hvis konfirmanden bare bruger 30 sekunder til 1 minut på hurtigt at takke folk – det er jo som altid tanken som tæller her.

Konfirmanden bør altid lige bruge en times tid eller to på, at sætte sig ned et par uger eller to inden den store dag, og skrive et par stikord ned til, hvad der skal siges. Det er selvfølgelig altid sjovt, hvis man kan få nogle humoristiske elementer med ind i talen, og når de andre har lavet sjov med en selv hele dagen, kan det være, at man kan lave lidt sjov med nogle af sine søskende eller forældre i talen. Men som sagt er dette ikke et must, og det vigtigste er hvertfald, at man sikre at man får:

  • Takket for de gode gaver, som alle gæsterne er kommet med i løbet af dagen
  • Får takket gæsterne for, at de har været med til at fejre konfirmanden på den store dag
  • Får takket forældrene for, at de har været der for konfirmanden op gennem livet, og har været der denne store dag, og hjulpet til med alle forberedelserne.

Det kan nemt blive en smule sentimentalt i sådan en takketale, og det er der som sådan heller intet problem i, at den gør. Men man skal måske sørge for at krydre talen, med et par sjove historier, og andet, som evt. kan gøre talen ekstra sjov og kreativ for de tilstedeværende.

Hvis man virkelig ikke har lyst til at holde en takketale til sin konfirmation, så kan man også altid slippe afsted med at skrive en takkesang. Her tages lidt af presset fra konfirmanden, da man ikke behøver at stille sig op og være i centrum på samme måde. Så dette er også altid en mulighed som man med fordel kan overveje.

Uanset hvad, så håber vi at du får stor succes med talen eller sangen. og som allerede nævnt, så er det altid tanken, der tæller, så du behøver ikke skrive en lang tekst med mange anekdoter. Så længe du får takket de rigtige, forældre, venner og resten af familien, så er det det vigtigste!

Hvis I har brug for andre sjove ideer til indslag man kan lave til konfirmationen, så tag et kig i vores guide om underholdning til konfirmationen.

You may also like

Leave a Comment