Konfirmationsgave

by Kristoffer
konfirmationsgave

Gave til konfirmand – 5 gode ideer

Skal du snart til en fjern fætters eller måske din søsters konfirmation? Så skal du have fat i en rigtig god konfirmationsgave – men hvilken en skal du lige have fat i? Hvad er det som lige præcis din konfirmand vil sætte pris på? 

Her finder du fem gode ideer til hvilken konfirmandgave, som det er du skal have fat i. Du kan samtidig blive lidt klogere på, hvad det er din konfirmanden specielt godt kunne tænke sig. 

Du kan finde mange flere ideer til gode konfirmationsgaver her.

Konfirmationsgave: Penge

Den helt klassiske gave, som rigtig mange giver til den unge konfirmand, er penge. Penge er som regel den meget typiske gave at give og det er netop også det som den unge meget gerne kunne tænke sig. 

Hvilken ung person omkring de 14 år kunne ikke tænke sig en stor bunke penge? Du føler måske ikke de sølle 100-200 kr. faktisk er så mange penge, men hvad du må huske på er, at rigtig mange også giver penge til en konfirmanden. På den måde kan du hurtigt blive til rigtig mange penge, hvilket konfirmanden sikkert kan have god brug for.

Når du vælger at give penge i stedet for en bestemt gave, så giver du også konfirmanden mulighed for selv at bestemme, hvad det er som de gerne vil bruge pengene på. Den kan være en smule bøvlet for konfirmanden senere at gå ud og bytte en større bunke gaver, som desuden er købt i forskellige butikker. Du kan dermed gøre det lidt nemmere for din skønne konfirmand og blot give ham penge fra starten.

Konfirmationsgave: Gavekort

Hvis du gerne vil give din konfirmand større valg, men samtidig ikke har lyst til bare at give dem penge, lige som alle andre gæster til festen med stor sandsynlighed vil, så kan du jo også vælge at give et gavekort i stedet for.

Med gavekort giver det også dig en lidt større indflydelse på, hvad det egentlig er som pengene bliver brugt på. Hvis du for eksempel ikke vil have at pengene blot bliver brugt på sprut eller andre ting, som i din verden er ret ligegyldige, så er gavekortet en god nødløsning. 

Du kan selv vælge hvad det er gavekortet skal målrettes til og i dag er der rigtig mange muligheder at vælge mellem. Du kan for eksempel vælge mellem nogle forskellige tøjbutikker, som du ved konfirmanden godt kan lide. Eller du kan give dem et gavekort til en sportsforretning, hvis du ved de går meget op i det. Eller måske du gerne vil give dem et gavekort il den lokale frisør?

Er der et eller andet, som konfirmanden har brokket sig over ikke at have råd til eller som koster mange penge. Så giv dem et gavekort til en forretning, hvor de kan netop kan få fat i den ting, de så længe gerne har villet have. 

Konfirmationsgave: En mobiltelefon

Som forælder til en konfirmand er det meget typisk at købe en lidt større gave til deres barn, fremfor at give dem penge eller noget andet. Du kan derfor vælge at købe dem en fin ny mobiltelefon, hvis de har udtrykt ønske om at få det. Måske er der endda et bestemt mærke de har talt meget om.

Du kan selvfølgelig også vælge at købe konfirmanden en mobiltelefon, hvis du ’blot’ er onkel, tante eller lignende. Du vil dog måske gerne gå sammen med nogle lidt flere mennesker om at købe denne gave. På den måde kan i jo også koordinere lidt i familie og blive enige om, hvad det egentlig er i vil give konfirmanden sammen. 

Konfirmationsgave: En ny computer

Ligesom med mobilen kan det være en god ide som forælder at give en lidt større gave. Hvis konfirmanden ikke rigtig har brug for en ny mobil eller bare ikke rigtig har lyst til at få sådan en, så kan man jo altid give dem en pc. 

En pc kan bruges til en del mere end en mobil kan og ofte koster de faktisk næsten det samme. Det kommer dog selvfølgelig lidt an på mærket og hvor ny mobilen eller computeren er. 

Ofte bliver konfirmanden også gladere for en lidt større gave, så måske en ny computer lige kunne være sagen.

Konfirmationsgave: En personlig gave

I stedet for at give konfirmanden et eller andet splinternyt fra en butikskæde, så kunne det måske være en sjov ide at give konfirmanden en mere personlig gave. Måske er der noget helt bestemt og unikt, som konfirmanden længe har snakket om de gerne vil have? Så kan du jo passende give konfirmanden det i gave. 

En personlig gave giver dig også mulighed for at overraske konfirmanden lidt, fordi de ofte forventer nogle af de gaver som er blevet beskrevet ovenfor. Det kan være meget rart at skille sig lidt ud fra mængden og give konfirmanden en gave, som de faktisk kommer til at huske i længere tid fremover. 

 

You may also like

Leave a Comment