ABC-talen til konfirmationen

by Kristoffer

Der vil uden tvivl være et hav af taler og sange til konfirmationen. Men hvordan skal man i grunden strukturer sin tale? Der kan være mange måder at gøre det på, og der er som sådan heller ikke nogen, der er rigtig eller forkert. I dette indlæg vil vi give en lille sjov ide, som man altid kan bruge for at få konfirmationstalen til at skille sig bare en smule ud fra mængden af andre taler og indslag. 

Hvis man sidder og skriver sin tale, kan det altid være en stor hjælp, at have en skabelon at skrive efter. ABC-talen giver netop dette, og så gør det det, på en sjov og interessant måde, som helt sikkert vil blive husket af konfirmanden. I ABC-talen tager man udgangspunkt i konfirmandens navn. Man deler konfirmandens navn op i de enkelte bogstaver. Lad os tage et eksempel med navnet Andreas. Ideen er nu, at man for hvert bogstav i navnet, skal fortælle om en egenskab, eller måske en historie, som starter med dette bogstav. Så hvis vi har navnet Andreas, skal man starte med at finde en egenskab for A. Det kunne eksempelvis være at man her knytter bogstavet til “Ambitiøs” og fortæller en passende historie til, om dengang Andreas fik 12 i dansk stilen eller hvordan han hele tiden vil være nummer 1 etc. Herefter går man videre til bogstavet N. En ide kunne her være at forbinde dette bogstav med “Natteravn”, hvis fx Andreas hele tiden kan lide at sidde og spille computerspil til langt ud på natten, vil dette være en passende ting at fortælle om.

GUIDE: skriv den bedste tale til konfirmanden!

Husk iøvrigt at bland egenskaberne, så der både kommer nogle seriøse ting, som reelt fortæller om konfirmanden som person, og hvordan denne opfører sig i givende situationer. Men det er også vigtigt at man sørger for at blande nogle sjove og pinlige egenskaber ind. Hvis der eksempelvis er et P i navnet, kunne man forbinde det med “Prut”, og fortælle en sjov historie, om dengang hvor konfirmanden slap en vind foran familien eller måske sin klasse. Så husk at blande bogstaverne med nogle seriøse, sjove, pinlige og søde egenskaber og historier.

En anden god ide, man kan benytte når man skal gøre talen en smule anderledes er at benytte et sjovt eller måske klogt citat fra en kendt tænker. På gode-citater.dk kan man finde citater fra alle genre, og der er bl.a. citater inddelt i alle kategorier lige fra kloge citater til sjove citater til citater fra Peter Plys. Der er altså citater fra hele verden og fra alle genre, og det er altid hyggeligt og en god ide at inkludere et sødt citat om livet ind i sin tale, som kan fungere som en måde at inspirere konfirmanden.

OBS:

Hvis konfirmanden ikke har et navn med bogstaver som giver mening at bruge, så kan man altid bruge standard udgaven, og så bruge bogstaverne i alfabet. Det kan nu nok godt gå hen og blive en lang tale, hvis man benytter sig af samtlige 28 bogstaver, så derfor anbefaler vi, at man skærer nogle af bogstaverne fra, og måske blot benytter sig af de første fem eller 6 bogstaver. Således kan man finde en egenskab for a, derefter b, så for c osv. Dette fungere også rigtig godt, omend talen ikke bliver ligeså personlig, som hvis man tog udgangspunkt i konfirmandens navn, så jeg vil klart anbefale, at man lægger hovedet i blød, og så prøver at strukture talen efter konfirmandens navn, da dette altid vil give en sjovere og mere personlig tale.

 

Mangler I andre ideer til konfirmationen?

Har I brug for flere sjove ideer til indslag til konfirmationen? Så tag et kig på vores store underholdning til konfirmationen guide.

Du kan ligeledes tage et kig på siden ideertilfest.dk, for flere gode ideer til alle typer fester!

 

You may also like

Leave a Comment