Konfirmationskort – Tekst til en sød Hilsen

by Kristoffer
konfirmationskort

Send et konfirmationskort til konfirmanden, så du på en sød og sjov måde får sagt tillykke med den store dag. Her finder du tekst og eksempler, så du kan skrive den bedste hilsen til konfirmanden.

Tekster til en sød hilsen til konfirmationskort

Lad os tage et kig på nogle af de mange søde tekster, som du kan bruge i dit helt eget personlige konfirmationskort. Husk, at du sagtens kan kopiere af direkte fra disse hilsner og placere dem i dit eget kort, men jeg vil nu klart anbefale at du sætter dig ned, og så tager den tid det tager for at få skrevet et ordentligt kort, som vil blive husket af konfirmanden. Du kan også passende låne forskellige sætninger fra disse tekster, så du får sammensat dit helt eget kort.

 

Den sjove hilsen til konfirmanden

Kære Maja,
Et stort og rungende tillykke skal lyde med din store dag. Nu er du endelig kommet i de voksnes rækker og det betyder heldigvis at du ikke skal tænke på at tage opvasken i dag – den står der jo stadig i morgen!
Du ønskes al held og lykke på dit livs store eventyr. Husk altid at følge dit hjerte og gå aldrig på kompromis med livets store beslutninger.

Det gængse konfirmationskort

Kære Nanna,
Tillykke med din store dag. Vi er glade for at være inviteret med til at fejre dig, og vi har glædet os til at fejre dagen med dig og din familie. Vi håber du får en dag, du vil huske for evigt, og så håber vi at du får nogle pragtfulde og gode gaver.
De bedste hilsner fra…

Kloge ord til konfirmanden

Livet leves forlæns, men forståes baglæns.
Kære Mads,
Du ønskes et stort tillykke med konfirmationen. Du er en helt speciel person, og du skal huske på at for verden er du måske blot en lille brik blandt mange, men for dine nærmeste – din familie, dine venner, der er du brikken der får hele det store puslespil til at gå op.
Du ønskes endnu engang tillykke med dagen. Vi glæder os til at fejre dig og så håber vi at du får nogle gode gaver, som du kan bruge.

Tekst til kortet fra forældrene 

Kæreste Felix,
Så kom din store dag endelig. Hvor har du glædet dig, skønt jeg tror vi har glædes os mindst ligeså meget. Det føles vitterligt  som i går, at du kom til verden og hvor har der været et utal af gode og dejlige minder med dig siden hen. Vi er noget så stolte af at kunne kalde os din mor og far, og når vi kigger på den person, du er blevet så glæder vi os endnu mere til at se, hvad fremtiden bringer for dig.
Forberedelserne har været store, så vi håber at du får den bedste dag i dag. Det er din helt specielle dag, så husk at nyde den i fulde drag. Vi håber også du kan bruge gaverne, og at du ikke får bruge alle pengene på en gang!
Vi er stolte af dig!
Bedste hilsner fra din mor og far.

Den betænksomme hilsen til konfirmanden

Kæreste Eva,
Må du få den bedste dag, som du kunne ønske dig. Du vil få mange lykønskninger i dag, så jeg vil prøve at komme med et par ord, som måske kan hjælpe dig på din lange vej gennem livet. Husk, altid at følge dit hjerte og din mavefornemmelse. Livet kan føles langt, men før man får set sig om er det fløjet afsted, og du bør altid kunne se tilbage og ikke et sekund fortryde de beslutninger du har taget. Følg derfor altid dine drømme!
Nå, det var nok alvors snak – jeg håber du får den bedste dag du kan drømme om.

Fra farmor og farfar

Vi vil her på din helt specielle dag sige dig et stort tillykke. Du har gjort os så stolte gennem tiden, og vi glæder os til at se, hvad du vil gøre os stolte af fremefter. Vi håber din fest bliver ligeså god som du har drømt om det, og så selvfølgelig endnu mere ti. Nu håber vi selvfølgelig at du kan bruge gaven. Uden at røbe alt for meget om indholdet, så vil vi blot sige, at vi ikke håber du bruger dem alle på din kommende blå mandag. Og hvis du alligevel gør, så går det nu nok!
De bedste hilsner fra din farmor og farfar.

Fra mormor og morfar

Kæreste Bodil,
Et stort og hjerteligt tillykke med din store dag. Husk, at dette er en af de største og mest specielle dage i dit liv, så du må love os at du nyder den til fulde, og tager dig tid med at åbne dine gaver. Vi håber du kan bruge vores, og får gavn af den fremover. Du ønskes alt held og lykke for fremtiden, og vi glæder os til at følge din videre færd på livets lange vej.
H.C. Andersen er kendt for at sige, at livet er et langt eventyr, og dit eventyr er først lige begyndt.
De bedste hilsner skal lyde fra din mormor og morfar.

Konfirmationskortet, der rimer

Kære Sebastian,
Du ønskes en fremtid
Så god som det pureste guld,
Og med glade dage, favnen fuld.
Vælg altid dit hjertes vej,
en stor hilsen skal lyde,
Fra os til dig.

Sig tillykke med konfirmationen – Den korte

Hej Sofie. Tænk engang, nu går du ind i de voksnes rækker! Du har så mange spændende dage foran dig, og husk, at livet kun blot er begyndt. Må du få en dag, der huskes for evigt!
Mange søde hilsner fra Bent og Inger.

Det søde kort til den ambitiøse konfirmand

Fra os herfra skal der lyde et øredøvende højt hurra.
Du er nu konfirmeret og på vej ud af livets lande landevej.
Husk at stoppe op og nyd udsigten af og til, du har intet, der haster.
Fortsæt og tro altid på dig selv, og følg dit hjerte, det vil altid vise dig den sande vej, du bør tage.
Vi ønsker dig og din familie den bedste dag, og så håber vi at du kunne bruge vores gave. Den var ikke nem at finde skal jeg hilse dig og sige!
Mange hilsner.

Den dybe og mere betænksomme hilsen til konfirmationen

Kære Rasmus,
Fra os alle ønskes du en dejlig dag med familien og dine venner.
Du står på kanten fra barne-uskylden til voksenansvaret.
Kravene er store, og bliver kun større fra nu af.
Men vi er sikker på at vil klare voksen byrden med bravur!
Husk dog på, at bevare din barnlige glæde gennem voksenhedens tunnel.
De bedste og varmeste hilsner fra Per og Yrsa.

Den simple konfirmationshilsen

Kære Frida. Sikke tiden dog flyver, jeg husker det så tydeligt da du var en lille frækkert på kun et par år. Nu skal du konfirmeres, men er dog ikke blevet mindre fræk! Håber du vil nyde gaven og din store dag til fulde!
Mange hilsner fra din tante og onkel.

 

Konfirmationshilsen med rim

Kære Anne,
Lykken bør føles som en lille bitte fugl,
Som hele tiden flyver, men komme tilbage,
Jeg håber den hos dig må finde skjul,
Og blive der alle dage,
De varmeste hilsner

Guide: Find de BEDSTE og Klogeste citater til konfirmationen her.

GUIDE: det SJOVESTE underholdnings indslag til konfirmationen, plus mange andre!

Hvad bør man skrive i sin konfirmationshilsen?

Der er mange forskellige ting, man kan komme ind på i sit konfirmationskort, og som man kan se herover det både relevant at ønske tillykke med dagen, men man kan også passende tilføje et par vise ord med på vejen, som konfirmanden kan bruge på sin videre færd i livet. Mange vælger at gøre kortet en lille smule længere, så de på den måde kan gøre det en smule ekstra personligt.

Netop personligt er det nøgleord, som man bør hæfte sig ekstra meget ved, hvis du går efter at skrive en konfirmationshilsen som virkelig vil blive husket af konfirmanden. Han eller hun komme helt sikkert til at modtage et hav af forskellige hilsner, så hvis du vil skille dig ud, så er det måden du bør gøre det på. Du kan fx tænke over nogle af følgende ting, når du skal sammensætte dit helt eget kort til konfirmanden.

  • Har du en personlig historie eller anekdote i ærmet som kan lære konfirmanden nogle kloge ting om livet, så inkluder gerne denne.
  • Har dig og konfirmanden en intern joke eller nogle interne kaldenavne så brug disse i kortet.
  • Har du en sjov historie, som inkludere konfirmanden, så tøv ikke med at skrive om denne.
  • Har konfirmanden nogle sjove personlighedstræk, så kan du passende komme ind på disse også.

tekst tillykke med hilsen til konfirmation

Der er mange ideer man kan gøre brug af, når kortet skal skrives, og jeg kan personligt huske at de bedste kort, som jeg modtog til min egen konfirmation (som dog godt nok snart er mere end 20 år siden – ja, som tiden dog flyver!), var de kort, hvor man kunne fornemme, at der var gjort noget ekstra ud af teksten. Det er selvfølgelig tanken, der tæller når man aflevere sit kort, og alle kort kan glæde konfirmanden, men det er nu engang kun de kort, hvor der er blevet tænkt ekstra meget over de kloge ord, som der efterlader det største indtryk.

 

Hvorfor overhovedet skrive en sød hilsen og sige tillykke med konfirmationen?

tekst til konfirmationskortDette svar er måske selvsagt, men det varmer altid for konfirmanden at få en hilsen på sin store dag. Man skal huske på at mange af konfirmanderne har gået og glædet sig til denne store dag i mange måneder, for ikke at sige mange år i forvejen. Hvis vi selv prøver at huske tilbage på vores egen barndom, så kan jeg personligt selv huske, at konfirmationen var en dag, som jeg havde set frem til i meget lang tid i forvejen. De mange gaver, de mange sjove indslag og festen generelt er altsammen med til at gøre dagen til noget helt specielt.

Derfor bør du altid huske at få skrevet et godt og sødt konfirmationskort, som du eventuelt kan vedlægge din gave til konfirmanden.

Hvad hvis man går i stå når kortet skal skrives?

Dette er et spørgsmål, som mange af læserne her på siden har spurgt om. Det gælder i øvrigt ikke kun for kortet, men især også når konfirmationstalen eller konfirmationssangen skal skrives og sættes sammen.

Jeg har et tip, som du måske vil kunne få nytte af, hvis du skal skrive et kort til konfirmanden, og du frygter, eller måske allerede har oplevet at du ofte kommer til at gå i stå og ikke kan komme i tanke om flere søde ord, som du kan inkludere i din hilsen. Følg tre trins modellen: i denne model starter du på følgende måde – du sætter dig godt til rette på stolen med en spidset blyant i hånden. Dernæst skal du igang med den helt store brainstorming session. Alt hvad du kan komme i tanke om ryger ned på papiret foran dig.

Det kan være alt lige fra personlige sider af konfirmanden, til sjove episoder som konfirmanden har været med til. Husk på, at konfirmationen gerne må være en lille smule pinlig, så hvis du kender til nogle sære eller sågar pinlige træk hos konfirmanden, så skriv endelig disse ned. Fordelen ved at gøre det på denne måde er at dette papir med alle stikordene på nu kan bruges på tværs af konfirmationskortet og talen eller sangen.

Hvor langt skal konfirmationskortet være?

konfirmationshilsen

Dette er et spørgsmål som der ikke er noget endegyldigt svar til. En tommelfingerregel plejer at sige, at det skal være så langt som du føler, der er behov for. Hvis du fx vælger at skrive om en sød historie fra konfirmandens barndom eller lignende, så er der ikke nogen regel om, at den kun kan fylde et par hundrede ord.

Dog vil man opleve at de fleste hilsner til konfirmanden blot fylder et par sætninger. Hvis du vil skille dig ud med dit konfirmationskort så skal du endelig ikke holde dig tilbage. Som nævnt før er det netop de kort, der skiller sig markant ud fra mængden, der giver konfirmanden det største smil på læben, og i øvrigt blandt dem, som måske vil blive gemt efter dagen er over.

 

Har du flere ideer til tekster til et sødt konfirmationskort?

Det var nogle af de mange ideer, som du måske kan bruge til at skrive dit helt eget personlige, søde og sjove konfirmationskort. Jeg håber du har kunne få gavn af nogle af disse ideer, som du har læst i oversigten herover. Husk på at mange af disse hilsner kan sammensættes så du får en hilsen som er specielt skrevet fra dig.

Jovist kan man sagtens skrive en helt traditionel hilsen, men chancerne for at denne hilsen vil blive husket af konfirmanden er ikke stor. Nu har vi efterhånden nævnt det et par gange i artiklen her men det helt store nøgleord er personligt, personligt og personligt.

Hvis du selv har modtaget et sødt konfirmationskort eller måske selv har fået en god ide til en sød tekst, som man kan skrive i kortet, så vil jeg meget gerne høre fra dig! På den måde kan vi hjælpe fremtiden forældre, venner og familiemedlemmerne til kommende konfirmander med at skrive et så godt konfirmations kort som muligt!

You may also like

Leave a Comment