konfirmationssange

by Kristoffer

Find konfirmationssange her: det er altid vigtigt at der er sange til konfirmationen som med velkendte melodier fortæller om konfirmandens sjove sider, pinlige historier, hobbyer etc. Dog opstår der hurtigt et problem: det er nemlig ikke sikkert at vi alle er lige kreative, og jeg kender det selv alt for godt, hvor man sidder og stirrer stift på papiret, og der er bare ingen ideer, som melder sig. Andre er sikkert mestre i at skrive konfirmationssange og sange til andre sammenkomster generelt, men for os andre er denne lille guide et godt sted at starte. Det behøver nemlig slet ikke at være svært at få skrevet en både sjov og opfindsom sang, så den her guide indeholder et par råd og tip og tricks til at gøre arbejdet en hel del lettere for dig.

Er du konfirmanden og leder efter en guide til at skrive en god takkesang? Så se guiden om at skrive en takkesang til konfirmationen her.

Et par tips til at skrive sangen

Step nummer et er helt klart at få skrevet en række stikord om konfirmanden. Dette er essentielt for at få tankerne igang, så få nedskrevet en masse beskrivende ord om konfirmanden, som opsummere hvad konfirmanden er for en dreng/pige. Her er et par ideer til, hvad man evt. kan skrive:

 • Hobbyer og interesser
 • Sportsgren
 • Livret
 • Sære vaner
 • Pinlige historier
 • A eller B menneske?

Her er det vigtigt at man starter ud med at lade alle ideerne få frit løb. Få skrevet så mange beskrivende ord ned som muligt. Herefter er det dog en god ide at gå over i den modsatte grøft: sortér og skær alle de unødvendige ting fra, så det kun er de absolut sjoveste, særeste, pinligste og sødeste ting, der står tilbage.

Udvælg en sang, som alle kender, der kan bruges som melodi. Dette er ekstremt vigtigt: vælg en let og genkendelig sang, som alle kender ud og ind. Der er intet værre end at sidde til et arrangement, og man skal synge med på en melodi, som man ikke kender. Der er ingen grund til at være kreativ her, vælg melodier som ALLE kender. Fx kan nævnes:

 • Den lille frække Frederik. En klassisk børnesang, som alle unægteligt vil kende. Den har samtidig en hyggelig og positiv klang, som altid passer godt ind til konfirmationen.
 • Se den lille kattekilling. Den her siger lidt sig selv, en sang som alle har sunget som børn.
 • Det var en lørdag aften. En Kim Larsen klassiker! Hvis der er mange mindre børn med i selskabet skal man måske lige genoverveje denne igen.
 • I en kælder sort som kul. Igen, kendt børnesang.
 • Jeg en gård mig bygge vil. Denne er perfekt at bygge sin sang over. Den klinger godt, og det er nemt at få versene til at rime med denne sang i baghovedet.
 • Hist hvor vejen slår en bugt. En god gammel HC Andersen klassiker, som altid giver en god stemning i selskabet.
 • Den lille Ole med paraplyen.
 • Højt fra træets grønne top. Jeg ved det, jeg ved det. En julemelodi?!? Men før du affejer denne sang, så overvej den lige en ekstra gang, for det er faktisk en super god melodi, som med fordel kan bruges til at bygge sin sang op over. Det er en god og hyggelig melodi, som alle med sikkerhed vil kende.
 • Det er hammer hammer fedt. Dette er i sandhed en sang, som alle kan skråle med på. En rigtig sjov sang, som får kickstartet festen og får skubbet stemningen op til vejrs.
 • Jeg er en glad lille cowboy. En børnesang som alle er vokset op med – store som små, og det er derfor et oplagt valg at bruge denne sangs melodi til at strukturere sin egen sang op om.

Det var en hel del melodier, som du kan bruge til at gøre din sang til et hit blandt indslagene. Lad os komme videre til næste aspekt, som gerne skal sidde i skabet, for at få en mindeværdig sang.

Sørg for at rime!

Og så kommer noget af det vigtigste ved sangen, som du er ved at skrive. Det siger sig selv, at sangen og de enkelte vers gerne skal rime hele vejen igennem. Her kan det især anbefales at tage et smut forbi biblioteket, og så låne en rimordbog. Det lyder måske lidt gammeldags, og der er sikkert en hjemmeside, der indeholder samme funktion (dog ikke en vi kunne finde). Få et skud inspiration fra en rimordbog, det kan stærkt anbefales, og det er nemt og overskueligt at slå op på bestemte ord, og lynhurtigt få overblik over passende rim.

Det var det! Vi håber, der var nogle ting, som du kunne bruge. Denne artikel opdateres iøvrigt løbende, så hvis der er nogle ting, som du kan tilføje, vil vi meget gerne høre fra dig!

 

You may also like

Leave a Comment