Bordplan til konfirmation

by Kristoffer
bordplan til konfirmation

Se hvordan du bør lave bordplan til konfirmation i guiden her!

Når man skal arrangere bordplanen til konfirmationen, så er der et par uskrevne regler som man altid bør følge. Det siger sig selv at mor og far bør sidde på hvis sin side af konfirmanden, men der er et par andre regler, der også bør overholdes. Det kigger vi på her.

Sådan skal bordplanen være:

Søskende |  Morfar og Mormor | Mor | Konfirmand | Far | Farmor og Farfar | Søskende

Skal man følge bordplanen til konfirmationen?

Det er selvfølgelig ikke en fast regel at man absolut skal følge bordplanen. Dette er dog blot en skik fra gammel tid som stadig bliver benyttet til mange konfirmationer over hele landet selv den dag i dag. Det vigtigste er altså ikke at man har fulgt den originale og klassiske bordplan til punkt og prikke, men derimod vil jeg anbefale at man altid får sat konfirmanden så centralt som muligt så alle kan se konfirmanden og konfirmanden nemt har overblik over hvor alle gæsterne sidder.

Hvor tidligt skal bordplanen sammensættes?

Man bør begynde at sætte bordplanen op ligeså snart man har fået sendt invitationerne og indbydelserne til konfirmationen ud. Det er svært at sige på forhånd hvor mange gæster der kommer med til konfirmationen før man har fået svar fra alle, men uanset antallet af gæster, så bør man hurtigt begynde at danne sig et lille overblik over hvordan alle gæsterne skal placeres ved de forskellige borde.

Overstående bordplan er god at bruge, da man på den måde får placeret nogle af de personer, der betyder mest for konfirmanden så tæt på som muligt. Hvis konfirmanden har en god ven eller veninde med, kan man prøve at placere den eller de personer tæt på konfirmanden. Hvis der absolut er én regel, der ikke bør blive brudt, så er det, at man skal bestræbe sig på at lade forældrene sidde ved siden af konfirmanden.

Mange vælger også at lave et børnebord til de mange børn der formentligt også er med til festen. Et børnebord kan placeres i udkanten af selskabslokalet, da man med meget stor chance godt kan forvente, at der kommer en del ekstra larm fra dette bord.

GUIDE: Læs om den SJOVESTE underholdning til konfirmationen her! Plus andre sjove indslag.

Hvad bør man ellers tænke over når bordplanen sammensættes?

Ellers er det op til det enkelte selskab at finde ud af, hvordan gæsterne skal sidde. Som sagt bør man bestræbe sig på at få konfirmanden sat så centralt i lokalet, eller i hvertfald et sted, hvor man har udsyn ud over det meste af lokalet. Når man skal sammensætte bordplanen, så vil jeg også anbefale at man gør sig nogle tanker over, hvilke gæster, der kender hinanden i forvejen og hvilke der ikke gør. Dette kan man udnytte på to forskellige måder: man kan lade de gæster, der på forhånd kender hinanden sidde ved samme bord, eller man kan ryste gæsterne sammen ved at placere dem på kryds og tværs af hvem, der kender hinanden på forhånd og hvem der ikke gør.

 

You may also like

Leave a Comment