Konfirmationstale – Find skabelon og tekst til tale

by Kristoffer
konfirmationstale

Står du og skal skrive en konfirmationstale til den kommende konfirmand så er du kommet til det rette sted. Her har vi samlet en to-do liste, som man kan benytte sig af, hvis man sidder fast, når man sidder og finder på, hvad man skal fortælle i talen til konfirmanden. Ligeledes sluttes denne artikel af med en lille skabelon, som man kan benytte sig af, hvis man hurtigt vil have en konkret eksempel på hvordan en konfirmationstale kan strikkes sammen. Jeg anbefaler ikke at kopiere denne skabelon direkte, da en god konfirmationstale netop er defineret ved, at den både er personlig, sød, sjov og måske en anelse pinlig, og det kan den kun blive hvis man fortæller et par sjove og hyggelige ting om konfirmanden eller en historie, der opsummere nogle af konfirmanden persontræk.

Leder du efter en guide til at skrive en god takketale, hvis du er konfirmanden? Så kig i vores guide om at skrive en takketale her.

 

Skabelon til en tale til konfirmanden

Lad os starte med at kigge nærmere på skabelonen, som man kan bruge til talen. Denne tale er god, da der er flere steder hvor man inkludere personlige ting, som eksempelvis navne på konfirmandens venner, og ligeledes er der mulighed for at nævne en eller flere af konfirmandens fritidinteresser eller hobbyer. Talen er sød og kreativ og kan benyttes til stort set en hvilken som helst konfirmand – som sagt før, så anbefaler jeg kraftigt at man ikke tager og kopiere talen ord for ord, men istedet lader sig blive inspireret af den og derfor måske blot vælger at bruge passager eller blot får et par ideer fra skabelonen, som man kan sætte ind i sin egen konfirmationstale. Som sagt er denne skabelon ment til en forældre, bror, søster eller andet familiemedlem til konfirmanden.

Kære [Konfirmanden navn],
Så fik du langt om længe mulighed for at træde ind i de voksnes rækker! Vi har glædet os til at fejre dig, og du skulle bare vide hvor mange forberedelser der ligger bag.Men nok om det. Nu er du jo for alvor gået ind i de voksnes rækker, og det har jo altså nogle forpligtelser. Det betyder først og fremmest at det er slut med at bruge alt tiden på [Konfirmandens hobby eller fritidsinteresse] og istedet skal der hjælpes mere til med de huslige pligter.Men bare rolig, det at blive voksen er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. bare se på [Far eller onkel til konfirmand], der vist stadig ikke helt har fundet ud af at man skal til at opføre dig mere modent. Men det er måske godt nok! For at blive voksen bære en masse ansvar med sig, men frygt ikke, du har før bevist at du kan klare presset ved [fortæl om en oplevelse med konfirmanden, hvor denne måske var under press eller vandt en vigtig konkurrence], så for en person som dig bliver det slet ikke noget problem! Og selvom at det til tider kan være hårdt, så skal du huske på at du altid har en masse venner og familie bag dig, som vil støtte dig til hver en tid, så uanset hvilke drømme du går med, så er det med at forfølge dem! Som et meget kendt citat lyder:”Den eneste fejl man kan begå her i livet er at være bange for at fejle!”Med de ord i baghovedet har du altid et sikkerhedsnet under dig! Og du går altid at siger at [har konfirmanden evt. en sjov vending eller store fremtidsplaner kan de nævnes her], så du skal blot holde fast i dem, og køre på!Og med de ord er det vist på tide at udbringe en skål for [Konfirmandens navn].Lad os tage 3 lange og 1 stort!

 

Stikord til konfirmationstalen

Når man sætter sig ned for at skrive konfirmationstalen, så er det vigtigt at man først og fremmest finder frem til et stort udvalg af stikord, som man kan vende tilbage til, hvis man pludselig møder en skriveblok eller ikke ved hvad man skal snakke om i talen. Dernæst er det vigtigt at man også inkludere et par vigtige og vise sætninger i form af et par kloge citater. Derfor er det altid en god ide at sætte sig ned før man begynder at skrive noget konkret til talen og finder frem til alle de stikord om konfirmanden man kan komme i tanke om. Her er det vigtigt at man ikke er skeptisk, og man skal simpelthen finde frem til så mange ting om konfirmanden som muligt. Tænk fx over sjove personlighedstræk, skøre historier om konfirmanden, og generelt alt man kan komme i tanke om, som beskriver konfirmanden. Man skal huske at man gerne skal blande de forskellige historier eller stikord, så de allesammen beskriver forskellige sider af konfirmanden. Jo mere alsidige historier og jo flere forskellige sider og sjove vaner man kan fortælle om konfirmanden jo sjovere vil talen blive til sidst!

 

 

You may also like

Leave a Comment