Citater til konfirmation

by Kristoffer
citater til konfirmation

Her finder du et væld af de bedste citater til konfirmationen som du kan bruge i din hilsen til konfirmanden. 

At blive konfirmeret er en stor begivenhed for alle konfirmander. Man går fra at være barn til pludselig at blive budt velkommen ind i de voksnes rækker. Det kan virke overvældende og før eller siden begynder livet for alvor og det betyder at der er mange vigtige og ikke mindst store beslutninger som skal træffes. Derfor vælger mange at inkludere et par vise citater eller ord, som kan vejlede og guide konfirmanden på hans eller hendes videre færd i livet.

Lad os tage et kig på nogle af de mange konfirmationscitater.

De 20 bedste citater til konfirmationen

 1. Livet bliver levet forlæns, men forståes baglæns.
 2. Det har jeg aldrig gjort før. Så det klarer jeg uden tvivl! – Pippi Langstrømpe.
 3. Kend reglerne. Så du altid ved, hvordan du bedst kan bryde dem. – Dalai Lama.
 4. Nogle gange, er det de mindste ting, der fylder mest i ens hjerte. – Peter Plys
 5. Nogle gange vil livet slå dig oveni hovedet med en mursten. Tab ikke modet, og følg altid dit hjerte. – Steve Jobs
 6. Vær altid dig selv. Alle andre er alligevel optaget. – Oscar Wilde.
 7. Livet er det bedste eventyr. – H.C. Andersen.
 8. Hvis man ved præcis, hvad man skal gøre, hvorfor så gøre det? – Pablo Picasso.
 9. De fleste genkender ikke deres livet største og vigtigste øjeblik indtil det er for sent.
 10. Ingen vil nogen sinde kunne få dig til at føle dig mindreværdig, uden din tilladelse. – Eleanor Roosevelt.
 11. Lykken bliver aldrig nogensinde mindre af, at at blive delt mellem hinanden. – Buddha
 12. Alt hvad jeg ved, er, at jeg intet ved. – Sokrates.
 13. Når du går gennem helvede, så skal du bare blive ved med at gå! – Winston Churchill.
 14. Der er en revne i alting. Det er jo sådan lyset kommer ind.
 15. Den person, som tror at han er færdiguddannet i livet, er ikke uddannet, men færdig.
 16. Stor er den person, som ved. Men endnu større er den person, som ved, hvor han skal spørge. – Piet Hein.
 17. Fordømt! Verden den er nu egoistisk. Alle kan de kun tænke på sig selv! Det er kun mig, som tænker på mig. – Storm P.
 18. Den der går i seng, med en kløende røv. Han vågner op med lugtende fingre. – Sun Tzu.
 19. Erfaringer, er det ord, som alle giver til deres fejltagelser. – Oscar Wilde.
 20. Den, der altid venter på et tilfælde, spilder hele sit liv.
 21. Et liv er et langt eksperiment. Jo oftere du eksperimenterer, jo bedre er det! – Ralph Emerson

Tekst og eksempler: Sådan skriver du det Sødeste og sjoveste konfirmationskort!

Hvor bør man bruge et citat til konfirmationen?

Der er rigtig mange måder at fortælle et af de overstående citater til konfirmanden. Men den mest almindelige måde er at inkludere citatet i sit konfirmationskort. Det er især en god ide, hvis du gerne vil have at dit kort skiller sig en lille smule ud, og i øvrigt bliver så mindeværdigt for konfirmanden som muligt.

Det siger selv, at konfirmanden vil modtage mange kort og breve til sin konfirmation. Når jeg husker tilbage på min egen konfirmation, så kan jeg huske at der blev efterladt et bjerg af kort og lykønskninger, da dagen var omme. Det kan derfor være en god ide at forsøge at skille sig en anelse ud. Det kan ske med et citat: fælles for mange af de citater som findes i listen herover er de prøver at lære os et og andet om livet og dets mange gådefulde sider.

Hvis man kan give konfirmanden et par kloge ord med på vejen, og på den videre færd for livet, så kunne man ikke ønske sig mere af citatet. Der er mange citater man kan tage fat i herover – mange af citaterne prøver fx. at lære os, at vi aldrig er færdige med at lære. Denne tankegang er især vigtigt for en konfirmand, da det er vigtigt at huske på, at vi aldrig er færdige med at lære.

Guide: Læs om det sjoveste underholdningsindslag til konfirmationen her!

Hvor mange citater bør man bruge?

Dette er der ikke noget helt fast svar på, og man kan bruge så få eller så mange citater som muligt. Mange vælger at skrive deres citat som det allerførste når konfirmanden fx åbner kortet. Dette er en god ide, for så fanger man hurtigt konfirmandens opmærksomhed, og i øvrigt viser man, at man måske har valgt at gøre lidt ekstra ud af sin hilsen til konfirmanden.

Størstedelen af de læsere, der har fundet inspiration fra denne guide, har valgt at bruge et citat. Et af de mest benyttede citater er det citat, som Oscar Wilde har udtalt – nemlig at vi altid skal være os selv, da alle andre jo alligevel er optaget. Dette citat er en god reminder til den unge konfirmand om, at det er noget så vigtigt at være sig selv og forfølge og leve efter sine egne værdier. Dette budskab er om noget vigtigt da mange af os som unge netop slåsser med at finde vores sande identitet og vores egentlige værdier her i livet.

Et andet populært citat til konfirmationen er det første som du finder i listen herover. Det er sagt af den populære figur Pippi, som jo gennem sin uvidenhed bare tager alle udfordringer med et smil. Denne uvidenhed bør vi andre dog kunne lære noget af, for det er kun ved at tro fuldt og fast på os selv, at der er visse udfordringer her i livet vi kan overvinde.

Hvorfor inkludere et konfirmationscitat?

gode citater konfirmationDet kan der være mange grunde til. Først og fremmest så er det for at give konfirmanden et par kloge ord med på vejen. Det kan sagtens være at disse citater fiser ind af det ene øre og ud af det andet, så for at undgå dette kan man snakke med konfirmanden om det, og gentage citatet. Som unge har vi ofte den tendens at tro at vi er uovervindelige og kan klare hele verden, og skønt det også kan være en god egenskab, så kan det være at et par af disse citater til konfirmanden kan få ham eller hende til at tænke sig en ekstra gang over om nogle af livets store spørgsmål.

Har du flere gode konfirmationscitater?

Det var alle de mange gode konfirmationscitater for nu. Vores liste bliver hele tiden opdateret i takt med at I sender nye og kloge citater herind. Hvis du ligger inde med et godt citat, som du ikke har fundet i listen her, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Du kan bruge kommentarfeltet herunder, og husk at når du sender dit citat til konfirmationen så må du meget gerne inkludere personen som har sagt eller skrevet det i sin tid. Citaterne til konfirmationen bør enten være kloge, sjove, søde eller alle tre dele!

 

You may also like

Leave a Comment