3 ting du skal tænke på i din hilsen til konfirmanden

by Kristoffer

De fleste kender til skriveblokaden, når man skal skrive mere formelle kort. Herunder også et kort til konfirmanden. Fro hvad skal man egentlig have med i kortet? Hvor meget er for meget og hvor lidt er for lidt? Det skal jo helst ikke virker tamt, men det skal heller ikke virke overdrevet. Og hvad er det egentlig, man plejer at komme ind på i sådan en hilsen? Det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

konfirmationstid

Opbyg den perfekte hilsen i et kort til konfirmanden

Overordnet set, så er der tre ting, du kan bruge som rettesnor til at skrive det perfekte kort til konfirmanden. De kan listes op således:

  • Lykønskning med den nye titel som konfirmand
  • Et kort tilbageblik på fælles minder
  • Ønske om alt godt fremover

Få MANGE flere gode ideer til tekster til hilsner på korthilsen.dk.

Lykønskning og kort refleksion over barndommen

Først og fremmest, så er det på sin plads at ønske konfirmanden tillykke med den nye titel. Dernæst kan der ledes hen på minder fra barndommen. For eksempel: ”Jeg kan huske dengang vi cyklede sammen for første gang, og nu er du trådt ind i de voksnes rækker”. Dette reflekterer over den udvikling, som barnet har gennemgået og understreger, at barnet er nået en ny milepæl. 

Ønsk konfirmanden en god fremtid i de voksnes rækker

Til sidst skal der ønskes alt godt for konfirmanden i fremtiden. Selvom konfirmationsalderen ikke er voksenalderen, så er det en slags paradigmeskifte for barnet, hvor det begynder at reflekterer over egen fremtid som voksen.

ønsk konfirmand god fremtid

Skrivestil i et kort til konfirmanden

Der må altid gerne gøres brug af humor og interne jokes i sådan en hilsen, men i og med at der er tale om en mere officiel begivenhed, så bør tonen i kortet overordnet set være en smule formel.

You may also like

Leave a Comment