Quiz til konfirmation

by Kristoffer
quiz konfirmation

Læs med her hvordan du laver den bedste quiz til konfirmationen der er både sjov og spændende, og vigtigst af alt får alle gæsterne og konfirmanden i godt humør!

Til en hvilken som helst konfirmation, om vi så befinder os på Skagen, I Sønderjylland, på Fyn, på Sjælland eller et helt andet sted så vil der være et væld af underholdende indslag til konfirmationen. Det kan både være taler, det kan være sange, og det kan være et par sjove lege. Alle disse muligheder har det tilfældes at de engagere gæsterne og får konfirmanden i centrum på en sjov måde.

I denne artikel vil vi tale om at lave en quiz til konfirmationen. Dette er en oplagt måde at få konfirmanden i midtpunktet og så er det også en genial måde at bruge som undskyldning til at fortælle sjove historier og om sider af konfirmanden som gæsterne måske ikke kendt i forvejen. Samtidig så har en en quiz også den bonus at man får lov at se hvem af gæsterne, der kender konfirmanden bedst.

Sådan laver du en quiz med spørgsmål til konfirmationen

Når man beslutter sig for at lave en quiz til konfirmationen, så er det absolut vigtigste selvfølgelig spørgsmålene – hvad skal man spørge om i quizzen. De bedste man kan spørge om er personlige ting om konfirmanden. Her kommer et par ideer, som du måske selv kan gøre brug af:

  1. Hvornår har konfirmanden fødselsdag?
  2. Hvornår begyndte konfirmanden at dyrke sin hobby?
  3. Hvad hedder konfirmandens bedste ven?
  4. Hvem var konfirmandens første kæreste?
  5. Hvad er konfirmandens livret?
  6. Hvilket fag kan konfirmanden bedst lide i folkeskolen?
  7. Hvad vil konfirmanden være som voksen?
  8. Hvem vil konfirmanden aller helst møde af sine idoler?
  9. Hvad er konfirmandens yndlings film?
  10. Hvad er konfirmandens yndlings aktivitet at lave efter han eller hun kommer hjem fra skole?

Det var ti spørgsmål som du frit kan benytte til jeres helt egen quiz. Som du kan se så er alle disse spørgsmål personlige, og det er netop det, der er styrken ved sådan en quiz. Hvis du vil lære mere om hvordan du laver den bedste quiz, så vil jeg anbefale at du tager et kig på vores guide om Tip en 13er til konfirmationen. Der er en masse flere gode råd til hvordan du får sammensat det sjoveste og bedste indslag til konfirmationen.

Hvad skal man tænke på, når quizzen laves?

En quiz til konfirmationen er altid en sikker vinder, når det kommer til de mange forskellige muligheder man har til rådighed. Der er et par praktiske ting man bør tænke over når man laver quizzen. Først og fremmest så skal man tænke over, om det kunne være en ide at opdele deltagerne i hold, så de eventuelt dyster mod hinanden bordene imellem. På den måde har de enkelte deltagere også en større chance for at kunne konkurrere mod dem, der kender konfirmanden aller bedst.

Dernæst så bør man tænke over hvor mange spørgsmål quizzen bør indeholde. Man skal her passe på med ikke at gøre quizzen for lang, men omvendt må quizzen heller ikke være for kort. Det er et problem som man vil se igen og igen for samtlige af de arrangementer og indslag man laver til konfirmationen.

For det tredje så er det værd at tænke over hvordan quizzen bør forløbe, og vigtigst af alt, hvordan pointene bliver talt sammen til aller sidst i quizzen. Det kan være en ide at dele papir ud, som deltagerne skal skrive deres svar på. Det er formenligt den nemmeste måde at gøre tingene på, men man skal være forberedt på at bruge noget tid på bagefter legen, at kigge svarene igennem for at finde en vinder.

You may also like

Leave a Comment