Huskeliste til konfirmation

by Kristoffer

 

Huskeliste til konfirmationen! Alt nyttig info er samlet i denne artikel og den opdateres løbende med nye tips og tricks, så I trykt kan være sikre på, at alle tingene er husket til den store dag!

Det er en alsidig liste med alle de ting, som kan være relevante til konfirmationen. Brug listen som evt. inspiration af jeres egen todo eller huskeliste. I kan med fordel selv tilføje eller fjerne punkter fra listen, så den passer præcist til netop jeres konfirmation.

Huskeliste

 • Datoen for konfirmationen. Denne siger lidt sig selv, men det er vigtigt at man så hurtigt som muligt får styr på den korrekte dato, så man kan begynde at sende invitationer ud. Og apropos invitationer –
 • Gæsteliste. Få lavet en liste over alle gæsterne. Det er vigtigt at man så hurtigt som muligt får styr på antallet af gæster, da det er dét, der afgøre en masse andre aspekter af konfirmationen.
 • Send invitationer ud til gæsterne. se evt. hvordan man skriver en invitation til konfirmationen.
 • Få konfirmanden til at skrive sin ønskeseddel. Hvis der er nogle store eller krævende ønsker er det vigtigt at man har god tid til at få dem købt. Når først ønskesedlen er afleveret er det jeres job at få købt en gave. Mange konfirmander vælger at ønske dig peng til konfirmationen, som de selv kan bruge senere. Hvis du tænker at give penge i gave, så anbefaler vi at pakke dem ind på en spændende og kreativ måde. Se vores store guide om sjove og anderledes pengegaver her.
 • Sørg for overnatning, for gæster som måske kommer langvejs fra.
 • Fastsæt et budget for jeres fest. Det er utrolig vigtigt at man tidligt får sat sig et budget, da der er mange udgifter knyttet til at afholde konfirmationen.
 • Bestil lokalerne til jeres fest. Kan være på en restaurant, derhjemme eller måske et telt i baghaven.
 • Sammensæt menuen til konfirmationen. Forret, hovedret og dessert skal være lækkert – det er en af de vigtigste ingredienser for en god konfirmation.
 • Underholdning. Den her er VIGTIG. God underholdning til konfirmationen er noget af det absolut vigtigste for at få en god konfirmation som alle gæsterne – og konfirmanden vil huske tilbage på som en fantastisk dag. Man kan selv lave nogle sjove indslag, eller man kan hyre underholdning udefra. Se vores store guide om underholdning til konfirmationen lige her. Læs vores STORE guide om underholdning til konfirmationen her + det sjoveste konfirmationsindslag.
 • Musik. Find musik til jeres fest. Det kan være et familiemedlem, som kan stå for noget live musik, eller også kan det være en ide at hyre musik udefra.
 • Konfirmationstøj. Find tøj til konfirmanden. Det siger lidt sig selv at dette er et vigtigt punkt, og det er vigtigt at man finder noget tøj som jeres konfirmand føler sig flot og rigtig godt tilpas i.
 • Flot bil til at køre konfirmanden fra kirken. Det er en tradition for mange at konfirmanden skal køres fra kirken i en flot bil.
 • Skriv tale til konfirmationen
 • Lav indslag til konfirmationen.
 • Vælg en evt. toastmaster. Hvis det forventes at der kommer mange indslag, taler og sange i løbet af dage er det altid en god ide at udpege en toastmaster, som kan stå for det praktiske i forhold til at sætte tidspunkter for de enkelte indslag.
 • Bordplan. Hvordan skal gæsterne placeres ved bordene? Find guide omkring bordplanen her.
 • Borddækningen. Hvordan skal borddækningen se ud i forhold til blomster, pynt, servietter osv. Vær så kreativ som muligt her. Det er altid ekstra sjovt for gæsterne at komme ind til et veldækket bord, hvor man har været lidt ekstra kreativ.

Det var det for nu. Hvis vi har glemt nogle vigtige punkter er I mere end velkomne til at kommentere på denne post, så vi hurtigst muligt kan få det rettet. Vi håber I kan gøre brug af listen, og hvis der er spørgsmål er I også meget velkomne til at sende dem:)huskeliste konfirmation

GUIDE: Sådan skriver du det bedste konfirmationskort.

3 vigtigste ting at huske på

hvis du har helt styr på huskelisten, så er der ingen grund til at læse videre herfra. Men der er dog nogle ting, der er vigtigere at få styr på end andre. Først og fremmest så er det vigtigt at man får sendt en invitation ud i en fart. Jo før man ved hvem der kommer som gæster til den store dag jo bedre, og når det så er sagt, så skal man også finde ud af hvem der rent faktisk kommer. Når man har fundet ud af, hvor mange gæster der kommer til konfirmationen, så gør det resten af planlægningen for den store dag en hel del lettere.

Når man har fundet ud af hvilke gæster der kommer, så har man et bedre og mere stabilt fundament for at kunne planlægge resten af sagerne der skal være styr på. Når man har fundet ud af hvem der kommer og vigtigst af alt, hvor mange der kommer, så kan man finde frem til hvor man skal afholde konfirmationen. Mange vælger at holde konfirmationen hjemme hos sig selv, men mindst ligeså mange vælger at afholde den ude i et selskabslokale.

Dog er der tre ting, blandt de ting, du finder på huskelisten herover, som jeg vil mene er blandt de vigtigste at få styr på så hurtigt som muligt.

 1. Sørg for at få styr på underholdningen så hurtigt som muligt. Underholdningen er noget af det vigtigste til konfirmationen. Gode underholdende indslag kan gøre at konfirmationen går fra bare at være en festlig lejlighed til at blive en dag som alle gæsterne meget sent vil glemme. Det er vigtigt at der hele tiden er noget at give sig til, og det er derfor vigtigt at man finder en toastmaster, som kan styre slagets gang når først konfirmationens dagen kommer.
 2. Find den rette mad. Dette er også vigtigt at få styr på så hurtigt som muligt. Det går lidt i tråd med at finde ud af hvor man skal afholde selve konfirmationsfesten. Jo før man finder ud af dette jo før ved man, om man selv skal sørge for maden, eller om man kan slappe af på lige dette punkt, fordi at kokkene på stedet tager sig af det. Hvis man vælger at lade andre stå for maden, så vil det komme til at koste lidt ekstra, men det vil måske også kunne være det værd, på grund af det besvær man bliver sparet for.
 3. Få købt gaven eller gaverne til konfirmanden. Få købt gaverne så hurtigt som muligt. Det er ofte en dyr gave man giver konfirmanden, og det kan bl.a. være et fjernsyn eller måske en ny smartphone. Hvis det er disse ting, man gerne vil give til konfirmanden så kan det være at det har en indvirkning på resten af budgettet for konfirmationen.

 

Hvor tidligt skal man lave huskelisten?

Der er ingen fast regel for hvor tidligt man skal begynde at skrive huskelisten for sin konfirmationsfest. Men en god tommelfingerregel siger dog, at jo hurtigere man er til at få skrevet de vigtigste ting ned, jo nemmere bliver det. Det siger måske sig selv, men alligevel er det for mange et problem at de først går i gang med de seriøse forberedelser et par måneder før selve dagen finder sted.

Hvor mange ting skal man selv forberede?

Dette spørgsmål kommer i høj grad an på, hvor meget man har lyst til at stå for selv. Hvis i er nogle forældre, der er klar på at skulle have nogle ekstra ting at se til, så er der intet galt med at stå for det hele selv. Det er dog sikkert og vist at hvis man har lyst, så er der intet i vejen for at få andre til at stå for mange af aspekterne til den store dag. Hvis man fx vælger at holde konfirmationen i et festlokale, hvor der er tjenere og kokke, så kan man med det samme strege mange af punkterne fra listen.

huskeliste til konfirmation

 

Har du flere forslag til konfirmationen?

Det var alt om hvordan man skriver og laver en huskeliste til konfirmationen, og hvad du især bør huske, så I får en konfirmation, der bliver den bedste fest som I, og jeres konfirmand kan ønske sig. Kig gerne rundt på siden og følg nogle af de guides som du finder her – der vil helt sikkert være inspiration at hente. Det sjove ved at drive konfirmationstid.dk er også især når vi modtager tips og inspiration fra vores læsere, så hvis du ligger inde med nogle sjove ideer til alt hvad der har med konfirmation at gøre, så vil vi hellere end gerne høre fra dig!

You may also like

1 comment

Sebastian maj 6, 2018 - 5:52 am

Traditionen med en flot bil, hvor gammel er den? Mener ikke at kunne huske det var sådan for bare 15-20 år siden.
Syntes desværre det er en forkert retning hele konfirmations koncepter tager. Det er i forvejen langt fra den oprindelige mening men syntes desværre det fortsætter den forkerte vej. Blandt andet med denne “tradition”

Leave a Comment