Konfirmation Tema

by Kristoffer
konfirmation tema

Tema til konfirmation – 5 ideer

Skal du til at holde konfirmation og glæder du dig utroligt meget til det? Har du så overvejet at holde din konfirmation i et bestemt tema? Her får du fem rigtig gode ideer til temaer, som du kan holde din konfirmation i.

Børnetema

Konfirmationen markerer jo, at man overgår til voksenlivet og at man nu lægger barndommen bag sig. Hvad så med at holde en sidste stor børnefest?

I kan jo for eksempel sætte en masse farverige balloner frem og så en masse babybilleder og videoer fra dengang du var lille. Sæt en masse plysbjørne over i hjørnet og som dekoration på bordet. De mindste til festen vil sikkert more sig herligt og det samme vil de voksne. 

Pirattema

Det behøver såmænd ikke blot at være pirater, som du holder dit tema i. Det kan være alle mulige skøre og sjove ting, som du vælger at holde din konfirmation i.

Langt de fleste holder i dag konfirmation og du har formentlig selv allerede været med til en del konfirmationer med dine ældre søskende og dine fætre og kusiner. Alle konfirmationerne har det med at ligne hinanden.

Så hvis du gerne vil have en uforglemmelig konfirmation – og du samtidig er en smule småtosset med pirater – så kan du jo overveje at holde festen i et sådant tema. 

Godt gammelt dansk

Hvis du er en smule nationalistisk i hjertet, så kan det jo også være at du skal have en fest der hylder det gode gamle Danmark.

En konfirmation er en meget dansk fest og er langt fra noget, som alle steder i lande har det. Så hvad med at du graver nogle sjove billeder af det gode gamle Danmark frem og gør dem til en del af festen? Du kan såmænd også finde billeder med hvordan man holdt konfirmation i gamle dage. 

Amerikaniseret fest

Omvendt kan du jo også hylde de tider vi har og gøre dine fest mere Amerikansk. 

Har du et blødt hjerte for Amerika? Er du måske endda selv i familie med Amerikanere? Eller har du bare haft nogle gode ture derover?

Du kan sagtens gøre Amerika til en del af din fest og hylde den store del, som dette land spilder i dit liv. Find nogle klassiske billeder frem som symboliserer Amerika og gør det til en del af festen.

Du kan eventuelt snakke med kokken om det er muligt at lave en lidt Amerikansk ret, som folk har mulighed for at smage.

Inddrag din anden kultur

Flere og flere mennesker tilhører efterhånden to eller tre kulturer på en gang. Hvis du dermed er dansker og hylder konfirmationen, så betyder det ikke samtidig, at du ikke også godt kan være fra Indien eller Rusland.

For at gøre din konfirmation helt unik og tilpasset dig så kan du jo inddrage disse andre kulturer i din fest. Du kender dine egne kulturer bedst og ved derfor bedst, hvordan det er du kan inddrage dem. Måske der er noget bestemt mad, et ritual eller endda en sang, som du gerne vil have gør et indspil i løbet af dagen?

Du kan finde mange flere ideer og i øvrigt masser af god mad til dagen på Gastrofun.dk.

You may also like

Leave a Comment