Toastmaster til konfirmation

by Kristoffer
toastmaster konfirmation

Toastmaster til konfirmation – disse opgaver er vigtige

Er man blevet bedt om at være toastmaster til en konfirmation er det et hverv, man bør tage seriøst. Det er på en gang et job, samtidig med, at det er en stor ære. I første omgang kan det godt være, at det er noget, som man bliver lidt nervøs omkring. Er man ikke så vant til at underholde andre mennesker kan det især være, at det er en ting, som kan virke lidt skræmmende. Men heldigvis kan man sagtens få noget godt ud af det. For det er en god måde at træne ens evner til at tale foran mange mennesker. Desuden er den en opgave, som konfirmanden og forældre til konfirmanden vil sætte stor pris på.

En toastmaster skal have styr på talerrækken

Hvis der er tale om en fest, der er forholdsvis traditionel er det vigtigt, at man har styr på talerrækken. Det er meget vigtigt, at man ved hvem der holder den først tale, den næste tale og så videre. For det meste er det konfirmandens forældre og søskende der starter med at tale. 

Dernæst er det for det meste den nære familie. Dernæst vil det være venner og andre mennesker. 

Her er det en god ide at lave en note til sig selv, som man går rundt med. Hvis man får et par glas vin kan det hurtigt blive svært at huske hvem der skal tale. Derfor er det meget vigtigt, at man altid har et papir at støtte sig til. 

Find nogle gode jokes og skriv dem ned

Det er altid sjovt når stemningen bliver lettet lidt til en ellers forholdsvis formel situation. Sørg for, at der er lidt god stemning og nogle jokes. 

Som toastmaster er det en rigtig god ide at have nogle jokes og lidt sjove historier klar. Hver gang man rejser sig op, bør man sige noget, som ikke blot handler om den der skal tale, men også om noget andet. Hvis toastmasteren kender konfirmanden godt, kan det være en oplagt måde at holde mange små taler på. Det er altid sjovt at kunne sige rigtig meget til konfirmanden, som man ikke altid får sagt. Derfor er det en oplagt mulighed for at sige søde og sjove ting om konfirmanden. Er man rigtig frisk kan man overveje at lave et slideshow med billeder. Skal man have det lidt sjovt er det nemlig altid sjovt at vise nogle billeder af konfirmanden, som folk kan have det lidt sjovt over. 

You may also like

Leave a Comment