Sjove ideer til sjove konfirmations indslag

by Kristoffer

Alle forberedelserne til konfirmationen er klar: lokalet er bestilt, maden er der sørget for, konfirmand-jakken eller kjolen er købt til konfirmanden. Nu mangler der bare en ting: nogle sjove indslag, som skal få gang i konfirmationen og gøre så alle gæsterne får sig en sjov oplevelse – og ikke mindst konfirmanden selvfølgelig! På denne side finder du tre ideer, som alle kan bruges til at et par sjove indslag til konfirmationen. Det er alsidig og sjov underholdning, som passer ind til en hvilken som helst konfirmation – uanset hvor mange gæster i er:)

1. Skriv en hilsen – indslaget

Dette er et simpelt indslag, som ikke tager meget tid, men stadig efterlader et stort og hyggeligt minde hos konfirmanden. Læg en seddel hos hver gæst til festen. Forklar at de skal skrive en hilsen eller et sjovt minde med konfirmanden. Disse puttes allesammen ned i en box, som konfirmanden nu kan tage med hjem efter festen og i fred og ro læse. Mine forældre lavede det bl.a. til min egen konfirmation, og jeg har faktisk stadig gemt æsken med hilsnerne i – det er altid hyggeligt at læse dem.

2. Alfabet-talen

Der skal selvfølgelig holdes tale til konfirmationen og hvis det er lidt tørt med ideer er dette tiltag altid en sjov ide at tage udgangspunkt i. Her benytter man alfabetet, og går fra A til Z. For hvert bogstav fortæller man en lille historie eller måske en af konfirmandens egenskaber som kan knyttes til det givne bogstav. En anden ide, og måske lidt hurtigere, er at benytte konfirmandens navn.

Her har vi samlet et par eksempler som du måske kan benytte til din egen tale.

  • A – ambitiøs. Hvis konfirmanden altid går efter de gode karakterer eller måske går utrolig meget op i en sportsgren er ambitiøs altid et smigrende og sødt kompliment at få.
  • B – Brokoli. Måske er konfirmanden en smule kræsen, og kan fx ikke fordrage brokoli. Så er den her en god ide, og det får altid en stort grin fra de resterende gæster til festen.
  • F – Fodbold. Denne her siger lidt sig selv: hvis konfirmanden dyrker en masse fodbold, er det selvfølgelig et oplagt valg. Kan også bruges ved andre sportsgrene og også hobbyer. Knyt altid gerne en historie til bogstavet. Det er altid sjovere at høre om en oplevelse, som konfirmanden har været igennem.

Tip en 13er

Det er altid en klassiker at lave en “Tip en 13er” omkring konfirmanden. Hvert bord kan evt. inddeles i hold, som herefter alle får udleveret et stykke papir. På papiret er 13 spørgsmål og 2 svar til hver. Hvert spørgsmål læses op, og efter at alle spørgsmål er læst op tælles pointene sammen for hvert hold.

Fyld gerne på med et par sjove og måske pinlige spørgsmål

  • Hvornår stoppede x med at bruge sut?
  • Hvad var det første ord han lærte?
  • Hvem er x yndlingsskuespiller?

 

Vil du se MANGE flere forslag til underholdende indslag til konfirmationen? Så check vores store guide om underholdning til konfirmationen.

You may also like

Leave a Comment