Konfirmation eller nonfirmation

by Kristoffer
konfirmation

Når man kommer til 7. eller 8. klasse alt efter hvilken skole man går på, nærmer konfirmationsalderen sig, og det er derfor ofte nødvendigt at man afgøre og evt. diskutere med sin søn eller datter, hvorvidt de ønsker at blive konfirmeret eller istedet ønsker en nonfirmation. For at kunne besvare dette spørgsmål er det nødvendigt at vide, hvorfor vi overhovet bliver konfirmeret.

Hvorfor bliver vi konfirmeret?

Konfirmationen er egentlig en bekræftelse. Når man døbes indlemmes man som medlem i det kristne fællesskab og siger derved ja til trosbekendelsen. Som baby er dette selvfølgelig en beslutning, som ens forældre tager, og derfor er konfirmationen en bekræftelse af trosbekendelsen. En bekræftelse på at man stadig ønsker at varetage de kristne værdier og være en del af det kristne fællesskab. Hvor meget man skal ligge i dette er selvfølgelig op til en selv, og i Danmark er vi dog heller ikke kendt som et folk, der varetager alle de kristne skikke, men istedet kaldes vi ofte kulturkristne, da mange finder de kristne traditioner hyggelige, men derudover ikke får dyrket de kristne tradtitoner på en daglig basis.

Hvis man er den mindste i tvivl om, hvorvidt man fortsat vil betragtes som kristen, så vil jeg nok stadig anbefale at man stadig giver det en chance og overvejer det stærkt. Det er en stor ting at blive konfirmeret, og netop fordi at kristendommen er en så integreret del af samfundet bør man være en stor modstander før man vælger en nonfirmation. Dette er selvfølgelig blot min mening, og det er selvfølgelig helt i orden, hvis man ikke har det på samme måde:)

Sidst men ikke mindst er der bare tilbage at sige, at det er et svært valg der skal træffes. Og selvfølgelig, hvis man slet ikke kan relatere til nogle af de kristne værdier, og overhovedet ikke tror på gud eller jesus, eller andre af de kristne fortællinger, og man desuden kun bliver konfirmeret for gavernes skyld, så er der intet galt i at være oprigtig og vælge en nonfirmation. Man bliver på den måde stadig fejret, men kan stå indenfor ens valg, og være oprigtig over for familie og venner. Det er en svær beslutning, og det er værd at snakke med venner og familie omkring.

You may also like

Leave a Comment