Få styr på borddækningen til konfirmationen

by admin

Vi nærmer os en tid, hvor de mange konfirmander snart skal fejres. Hvis Covid 19 situationen ellers tillader det.

Uanset hvad der sker, så begynder I som forældre sikkert at intensivere hele planlægningen af dagen, hvor der både skal være styr på, mad, borddækning, tøj, gæster og bordplan.

Holder I festen ude, kan I bedre slappe af, hvad angår formaliteter, som mad, drikke, borddækning osv.

Men tager I sagen fuldstændig i egen hånd og invitere mange gæster med til festen, så er det bare vigtigt at der er fuldstændig styr på borddækningen.

Derfor kommer vi i denne artikel med gode tips til, hvordan du kan få fuldstændig styr på de sidste detaljer til et veldækket bord.

Har du styr på glassene?

Et meget vigtigt element i en flot borddækning er glassenen. Til konfirmationer er det klassiske set up, at der er vandglas, hvidvinsglas og rødvinsglas. Disse tre glastyper skal indgå i den klassiske borddækning.

Men vi vil faktisk gerne foreslå dig, at gå et skridt længere ud og gøre plads til et ekstra og ganske særligt glas nemlig et portvinsglas.

Portvin er i den grad ved at gennemgå en rebranding, som får stadig flere og flere til at få øjnene op for den karakteristiske drik.

Og den passer bare rigtig godt til en lækker dessert eller som supplement til kaffen.

Desuden kan portvinsglas også indgå som et underholdende indslag, da du kan finde glas, som har form som en pibe hvor der følger et glasstativ med. På den måde vil der opstå nogle anderledes samtaleemner, som vil bidrage til den glade og festlige stemning.

Hvilket bestik skal du lægge på bordet?

Skal du bruge det billige bestik fra Ikea, eller ligge det helt fine bestik på, som I har arvet fra en tantes tipoldemor?

Det kommer naturligvis helt an på hvor formelle rammer, I ønsker at sætte for konfirmationen. Men vi er klart af den overbevisning, at den skal have fuld gas, hvad angår fint porcelæn, bestik, servietter osv.

I kan jo eventuelt overveje, om det vil være mere passende at dække op med steakbestik, hvis nu der er en masse lækkert kød på menuen.

Mulighederne er mange, og det kommer helt an på menuen, temaet og hvilke rammer I ønsker at skabe for konfirmationen.

Husk blomsterne!

Planter giver fantastisk liv til et bord og blomster kan med deres farvespil og friskhed virkelig være med til at sprede god energi.

Selvfølgelig skal I ikke overdynge bordet med planter, så gæsterne er i tvivl, om de befinder sig i Rander Regnskov eller til konfirmation, men et par blomsterbuketter kan sagtens få borddækning til at virke mere lys, let og imødekommende.

Hvis I ovenikøbet har muligheden for at plukke dem selv og sætte dem sammen, som I gerne vil have dem, så er det bare med til at skabe ekstra meget personlighed i borddækningen.

Vi håber at I har fundet lidt inspiration i ovenstående punkter, så I kan få alle de sidste detaljer på plads frem mod konfirmationerne.

You may also like

Leave a Comment