Gæstebog til konfirmation

by Kristoffer
gæstebog konfirmation

Gæstebog til konfirmation – derfor er det en god ide at have en gæstebog med

Ønsker du at give årets konfirmand en smuk og personlig fest, der vil ikke vil glemmes i mange år? Et bud, der kan få dette ønske til at gå i opfyldelse, vil være at medbringe en gæstebog til festen. Gæstebogen vil bidrage til en fantastisk atmosfære for både gæsterne og konfirmanden.

En personlig fest

En gæstebog har potentiale til at involvere gæsterne til festen. Det kan blive en mulighed for den enkelte at bidrage på sin egen måde til en fantastisk stemning. Når man sidder med en gæstebog i hånden, og skal skrive en lille besked til dagens midtpunkt vil man reflektere over relationen som man har med personen. Måske er der nogle mønstre som skal brydes, eller måske indser man hvor taknemmelig man er for konfirmanden. Således kan en gæstebog have stort potentiale på det personlige plan for alle der er involveret i festen. Det er en ’icebreaker’ – en måde at lære hinanden at kende på. Men det er også en måde hvorpå konfirmanden kan se tilbage på en fantastisk tid i sit liv.  

Et vigtigt tidspunkt i livet

Konfirmationen var for de fleste som tænker tilbage på den, en markering af det tidspunkt i livet hvor man går fra barn til voksen. Det er et tidspunkt i livet, hvor man forsøger at skille sig lige så stille fra forældrene, og hvor man ønsker at opnå en højere grad af autonomi og individualitet. Derudover er konfirmationen, for mange, første gang man får en stor fest kun for sig selv. Der reflekteres i høj grad over hvordan man er som person, og hvordan man ønsker at være. Derfor kan en gæstebog have en enorm betydning, da den afspejler et tidspunkt i livet hvor alle muligheder er åbne – herfra kan livet udvikle sig i alle retninger.

Muligheder

En gæstebog kan fyldes med fine, sjove eller velovervejede beskeder fra gæsterne der deltager på den store dag. Det er beskeder fra folk som konfirmanden på dette tidspunkt i livet har en væsentlig relation til. Derudover kan bogen prydes med billeder og lejlighedssange fra festen som kan være sjove at kigge tilbage på. Derfor skal man sørge for at få taget en masse billleder samt opfordre gæsterne til at bidrage til at fylde gæstebogen ud. Hvis dette udføres, kan gæstebogen blive en aldeles fantastisk detalje til konfirmationsfesten og senere i livet. 

Materialer

Inden man bestiller gæstebogen hjem, kan det være en god idé at overvej nogle ting. Det er blandt andet godt at have in mente at bogen skal kunne holde i mange år. Derfor – overvej materialet som bogen er lavet af. Man kan få gæstebøger i læder, med hardback og andet. Papiret i gæstebogen skal man også tænke på – det kan blandt andet være blankt eller rug.  

Udsmykning

Når det kommer til det æstetiske udtryk ved gæstebogen, vil det være nødvendigt at overveje udsmykningen. Skal den passe med udsmykningen/temaet til festen eller skal den være mere neutral? Det er noget som er op til den enkelte at vurdere, hvad der vil passe. Gæstebøger til konfirmation fås i mange forskellige farver, mønstre, designs, så overvej også dette til dit gæstebogskøb.

Et godt minde med en gæstebog til konfirmanden

Uanset hvilken gæstebog man vælger, vil det der betyder mest altid være at der er blevet tænkt på konfirmanden. Det er tanken der tæller, så vær derfor glad for at konfirmanden vil have et så dejligt minde liggende. Uanset om konfirmanden kan forstå hvor vigtig tiden er i momentet, vil han eller hun takke for personen som tænkte den fine detalje godt igennem. 

You may also like

Leave a Comment