Gode gaver til konfirmanden fra forældre og bedsteforældre

by Kristoffer

Konfirmationstiden står for døren, og alle glæder sig til at fejre de spirende unge konfirmander – men hvad med gaven? Hvad er en god gave til konfirmanden fra forældre og bedsteforældre? Det er vigtigt for både forældre, bedsteforældre og konfirmanden, at netop denne gave er noget særligt. Fortvivl ikke, der er masser af idéer – læs om nogle af dem herunder. 

Personliggør gaven til konfirmanden, uanset om du forærer en pengegave, en oplevelse eller et smykke. Gaven fra forældre og bedsteforældre vil altid blive husket, og i den ofte store gaveregn, der præger dagen, er det relevant at denne gave skiller sig ud. Overvej et speciallavet smykke, et smukt ur, en rejse, et oplevelsesgavekort eller en personligt indpakket pengegave. 

Én stor gave eller flere små?

Tiden er forbi, hvor antallet og den fysiske størrelse på gaven tæller for barnet eller barnebarnet – den unge konfirmand ønsker sig den ene store gave, som han eller hun ikke selv har råd til, og det er her forældrene eller bedsteforældrene kommer ind i billedet. 

Uanset budget kan du her få lidt inspiration til gave til konfirmanden fra forældre eller bedsteforældre, som med sikkerhed vil skabe glæde på den store dag. 

Vælg den personlige gave til konfirmanden

Kun de allernærmeste kender hovedpersonen godt nok til at vide, hvilken personlig gave der vil betyde noget særligt, men der er flere muligheder. For nogle kan det være et unikt smykke, der udgør gaven til konfirmanden fra forældre eller bedsteforældre – for andre kan den personlige gave være en et flot ur. 

Smykker varer hele livet og kan i nogle tilfælde være en egentlig investering, der fungerer som en økonomisk sikkerhed for den unge. Du kan finde smykker i alle prisklasser – fra standardmodeller til speciallavede stykker. For konfirmanden vil smykket eller uret altid minde ham eller hende om dig. 

Ønsker konfirmanden sig penge til en større gave, så personliggør evt. pengegaven med en sjov indpakning, der fortæller noget om det personlige forhold, du har til konfirmanden. Figurer, der symboliserer noget særligt for jer, eller måske en kollage af barndomsfotografier? 

Hvad med en oplevelse?

Blandt nogle af de populære og gode gaveidéer er der altid oplevelserne. De unge mennesker på tærsklen mellem barndommen og ungdomslivet har måske ikke set så meget af verden endnu, så hvorfor ikke forære dem en rejse? 

Rejsen kan være inden for landets grænser i form af et weekendophold med veninderne på et spa-hotel, eller i udlandet med jer som forældre eller bedsteforældre. Det unikke ved en oplevelsesgave er, ud over de uforglemmelige minder, at gaven glæder to gange – på selve dagen, når konfirmanden åbner gaven, og når rejsen føres ud i livet. 

Andre oplevelsesgaver, som en tur i drømmeracerbilen eller en hel aften på en Michelin-restaurant, kan også være det helt rigtige til den unge, der skal ude at smage på livet. Giv den unge et gavekort til oplevelsen, eller sørg selv for at arrangere den. Gode minder fra unikke oplevelser er noget af det bedste, du kan give den unge konfirmand med videre i livet. 

You may also like

Leave a Comment