3 idéer til en alternativ konfirmationsgave

by Kristoffer

Dette indhold er sponsoreret

Skal du snart til en konfirmation hos en fætter, kusine, barnebarn, nevø, niece eller måske endda dit eget barn? Så står du sandsynligvis i den situation, hvor du skal finde på en gave til konfirmanden. Den situation kan være ret vanskelig, hvis du mangler inspiration og er en anelse idéforladt. Hvis du spørger konfirmanden selv, er penge ofte ret højt på listen skarpt forfulgt af ønsker som smykker, elektronik og tøj. Men efter at have givet utallige konfirmationsgaver gennem årene, som de fleste voksne medlemmer efterhånden har i enhver familie, så kan disse tilbagevendende ønsker godt forekomme en smule kedelige, upersonlige og trivielle. Vi vil derfor komme med tre bud på alternative gaveidéer.

Den fornuftige gave

Hvis du ønsker at give konfirmanden en fornuftig gave, der giver et kærlig skub hen mod den faglige verden, der venter forude i form af gymnasietiden, så bør du overveje at give lektiehjælp i konfirmationsgave. Det kan være, at du har hørt en fugle synge om, at konfirmanden har svært ved et specifikt fag som matematik eller blot ønsker lidt mere selvtillid til generelt at række hånden mere op i de forskellige fag. Du kan finde alle former for lektiehjælp her, hvor et bredt udvalg af dygtige og søde undervisere står klar til at sparke motivationen i gang og skabe succesoplevelser, hvor konfirmanden ønsker det. Et forløb med lektiehjælp er nemlig tilrettelagt fuldstændig efter den enkelte elevs behov og målsætninger, så det er helt op til konfirmanden selv, hvad vedkommende ønsker hjælp til. Inden forløbets opstart fastlægger eleven og underviseren i fællesskab, hvad den ekstra undervisning og lektiehjælp skal have fokus på.

Den langtidssigtede gave

Som nævnt ovenfor er penge ofte ret højt på ønskelisten for konfirmander hver evig eneste år, og det er selvfølgelig ikke så mærkeligt. Så hvis du gerne vil opfylde dette ønske, men på en sjov og anderledes måde, så kan du overveje at give konfirmanden aktier i gave. Aktier er nemlig ikke kun forbeholdt konfirmanden, der interesserer sig for økonomi og det finansielle marked. Det er også en gave, der kan vokse sig større og give langt større gevinst på længere sigt. Når du køber aktier som gave, så kan du vælge at oprette et såkaldt aktiedepot i konfirmandens egen bank, således konfirmanden selv har mulighed for at købe og sælge aktierne efterfølgende. På den måde lærer du også konfirmanden lidt om penge og finansverdenen, og det kan være, at konfirmanden ender med at få sig en helt ny hobby.

 

Den alsidige gave

En gave, der altid virker hos konfirmander, er gavekortet. Det er en alternativ måde at give penge på uden egentlig at skulle give kolde kontanter. På den måde kan du også styre konfirmanden i retning af, hvad du ønsker vedkommende skal bruge sine penge på. Hvis du ønsker, at konfirmanden skal ud at opleve verden, kan du give et gavekort til en lille rejse eller en forlænget weekend, når han eller hun engang er gammel nok til at rejse ud på egen hånd. Hvis du derimod ønsker for konfirmanden, at han eller hun skal blive god til at lave mad i fremtiden, kan du give et gavekort til en butik med køkkengrej, hvidevarer eller lækre råvarer.

 

You may also like

Leave a Comment